Mikko Laakso Tulosvastuu takaisin politiikkaan!

Henkinen maanpuolustus

ISIS, Donald Trump-ilmiö, taloudellinen epävarmuus, Putinin geopolitiikka ja populistiliikkeiden päämäärät länsimaisten arvoyhteisöiden murentamisesta ovat aikamme vakavimmat haasteet.

Vuosisatamme suuria kamppailuja ei käydä ensisijaisesti asein vaan ihmisten mielissä. Ulkoinen pelko, epävarmuus, terrorismi ja hybridisodankäynti ovat tehneet kamppailun hyvän ja pahan välillä monin verroin monimutkaisemmaksi. Viime kädessä kyse on perustavanlaatuisista kysymyksistä: keitä me olemme ja mitkä periaatteet ja arvot ovat puolustamisen arvoisia?

Länsimaiden tulee voittaa putinismi ja terrorismi, populismi ja autoritäärisyys. Paras lääke tähän on tukeutuminen länsimaisen ajattelun kulmakiviin - niihin arvoihin, jotka tekivät vapaasta Lännestä edelläkävijän. Niihin arvoihin jotka antoivat meille voiton kommunismista ja fasismista. Avoin yhteiskunta on puolustamisen arvoinen - periksi ei voida antaa.

Vapaus on aina sukupolven päässä kuolemasta, mikäli sitä ei suojella. Tämän vuoksi myös henkinen maanpuolustus on jokaisen meidän velvollisuus. On aika avata silmät.

 

Lue lisää: mikkolaakso.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän VeijoOrava kuva
Veijo Orava

"Koneet eivät käy sotaa, maasto ei käy sotaa. On päästävä ihmisten ajatusten sisälle. Siellä taistelut voitetaan." John Boyd

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Sen sijaan että mietitään miten estetään Trumpin kaltaisten tulo presidentiksi, kannattaisi miettiä miten päädyttiin siihen tilanteeseen että Trump on suosituin presidenttiehdokas. Monella alkaa olemaan peiliin katsomisen paikka.

Hassua puhua länsimaisista arvoista kun kaikki eivät ole samaa mieltä siitä mitä arvoja siihen kuuluu ja missä muodossa. Moni laskee suvaitsevaisuuden ja kyseenalaistamattoman auttamisen länsimaisiin arvoihin. Tätä menoa vielä suurempi määrä taas ei.

Tuntuu melkein siltä, että kansaa pelotellaan sanomalla "ole tätä mieltä tai iso paha Putin valtaa euroopan".

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Hyvä kirjoitus Mikko Laaksolta.

Neuvostoliitolta jäi Suomi miehittämättä sotilaallisesti, mutta henkinen miehitys onnistui erinomaisesti. Se jatkuu edelleen ja voi hyvin, mikä ilmenee sekä poliitikoissa että kansassa tosiasioita hylkivänä ajatteluna. Esimerkkeinä lapsenomainen tarrautuminen isähahmona miellettyyn Kekkoseen, huono itsetunto ja itseluottamus, pahat vieroitusoireet suomettumisesta, ambivalentti ulko- ja turvallisuuspolitiikka, EU-vastaisuus, Nato-vastaisuus ja yleensäkin lähes kaiken vastaisuus.

Viro miehitettiin puoleksi vuosisadaksi paljon brutaalimmin sekä sotilaallisesti että henkisesti. Itsenäistyttyään siitä tuli kuitenkin hämmästyttävän nopeasti vapaa läntinen demokratia.

Mikä suomalaisia vaivaa? Miksi meillä ei onnistu kymmenissäkään vuosissa se, mikä onnistui vielä kovempia kokeneelta pieneltä Virolta muutamassa vuodessa? Miksi virolaisilla näyttää olevan rutkasti parempi herraonnikin valtiojohdossaan? Viron presidentin ja pääministerin puheet ovat vapaan maan vapaiden johtajien puheita. Suomi on tässä suhteessa kuin eri planeetalta. Kateeksi käy.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Luepa Igor Gaidarin kirja "Imperiumin tuho" joka kertoo miksi Neuvostoliitto loppui.
Siinä hän kertoo miten aikaisemmat imperiumit kuten Englanti,Ranska ja monet muut maat hoitivat imperiuminsa omilla virkamiehillä.
Uusi imperiumi USA hallitsee maita kuten europpaa ilman omia virkamiehiä.
Irakin sotaan myöntyi Suomikin ja ainoana poikkeuksena europassa oli Ranska.
Maapallolla harva valtio uskaltaa sanoa ei USAlle, Saddamkin joutui alistumaan mutta sekään ei riittänyt.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Aikanaan Kekkonen esti harjoitukset Neuvostoliiton sotavoimien kanssa ja nyt kun amerikkalaiset ilmoittavat tulevansa Kekkonen on poissa.
Suomettumisesta ei ole kysymys vaan kun amerikkaliset ilmoittavat tulevansa niin siitä "tarjouksesta" ei voi kieltäytyä.

Jukka Laine

BRICS maissa asuu yli 40% maapallon väestöstä. He haluavat moninapaisemman maailman, jossa kehittyvät taloudet tulevat nousemaan talousvaikuttajiksi länsimaiden ja Japanin ikääntyessä.

Vuoden 2008 subprime-kriisi osoitti maailmantalouden rakenteiden vääristymät. G-20 maissa on tulevaisuus, kun G-7 ikääntyy ja eläköityy. Väestön ikääntyminen vei Suomenkin talouden umpikujaan jäykkien rakenteiden ja säädeltyjen työmarkkinoiden johdolla.

Itsepetos ja valheellinen maailmankuva ei pelasta suomalaisten tulevaisuutta. Valheen ruokkiminen vain syventää meidän ongelmia. Suomi ei pärjää nykyisessä talousliitossa nykyisin eväin. En ymmärrä mitä itsepetos ja muiden syyttely auttavat.

Jukka Laine

Natsien piti joskus pelastaa maailma. Hyödylliset idiootit lähtivät innolla mukaan. Ollaanko opittu mitään.

Toimituksen poiminnat