Mikko Laakso Tulosvastuu takaisin politiikkaan!

TP Niinistö johtaa Suomen ulkopolitiikkaa galluppien taakse piiloutuen

  • Kokoomus kannattaa Suomen liittymistä Natoon lähivuosina.
    Kokoomus kannattaa Suomen liittymistä Natoon lähivuosina.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kertoi Financial Timesille antamassa haastattelussa (4.6.), että hän ei kannata Nato-jäsenyyttä, koska suomalaiset eivät tue jäsenyyttä, ja että hänkin on suomalainen.

Tämä argumentti on epärehellinen, sillä suomalaiset ovat tutkitusti valmiita tukemaan Nato-jäsenyyttä, mikäli juuri valtiojohto suosittaisi ratkaisua. (Verkkouutiset 24.3.2014) Koska kansan luottaa turvallisuuspolitiikassa valtiojohtoon, on ratkaisu oikeammin kiinni nimenomaan Niinistön omasta sekä muun valtiojohdon päätöksentekokyvystä.

Maanpuolustuksen ammattilaisista, Puolustusvoimien upseereista peräti 71% kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Maamme yhteensopivuus ja valmius liittyä sotilasliittoon on parempi kuin osalla sen jäsenmaista. Sotaa käyvä itänaapurimme varustaa jatkuvasti yli tuhat kilometristä rajaamme ja miehittää laittomasti alueita mm. Ukrainassa, Georgiassa ja tukee aseellisesti diktaattori Al-Assadia Syyriassa.

Nämä seikat herättävät kysymyksen siitä, miksi Suomen puolustuspolitiikan strategisinta valintaa ei johdeta päämäärätietoisesti omalla esimerkillä, vaan valtiojohto, Sauli Niinistö etunenässä, piiloutuu galluppien taakse.

Valopilkkuna täytyy kuitenkin mainita, että on hienoa, että Kokoomus ja Petteri Orpo uskalsivat lausua puoluekokouksessa 2018 määrätietoisesti kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä. Samaa ei voi sanoa tästä ärähtäneestä entisestä kokoomuslaisesta, TP Sauli Niinistöstä.

 

Lähteet:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Tämä argumentti on epärehellinen, sillä suomalaiset ovat tutkitusti valmiita tukemaan Nato-jäsenyyttä, mikäli juuri valtiojohto suosittaisi ratkaisua."

En syyttäisi presidenttiä epärehellisyydestä, kun hän lausunnollaan ("olen suomalainen") asettuu kansalaiseksi kansalaisten joukkoon. Toisaalta uskon, että Niinistöllä on Natosta poissa pysymiselle muitakin perusteita kuin ns. gallupit. Niin on minullakin, kun mielipidetutkimuksissa kirjaudun Nato-jäsenyyttä vastustavien leiriin!

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

En pitäisi Niinistöä aivan niin heikkona, että hän toimii yleistä mielipidettä kosiskellen. Ja voihan se yleinen mielipide olla oikeassakin. Ei itänaapuri varustaudu meidän itärajalla meidän vuoksi. Siihen sillä ei ole mitään tarvetta. Varustautumisen lisääminen, jos sitä todellisuudessa edes onkaan olemassa, johtuu muista syistä. Naton hilaaminen tuon varustuksen eteen on meidän kannaltamme vähemmän viisasta. Ehkä juuri siksi Niinistö on kansan kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Alexander Stubb sentään uskaltaa haastaa Sauli Niinistön Nato-mielipiteillään. Niinistö sai tuekseen Ilkka Kanervan, joka suomettui täydellisesti jo 1970-luvulla.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005714279.html

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mutta Sauli Niinistö kutsutaan Naton huippukokoukseen !
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005706120.html

..ja Sauli Niinistö on toiminut eurooppalaisen puolutusyhteistyön puolesta eniten Suomen politikosta.

P.s. Erikoista on, että eräs blogisti tuolla toisaalla ja karusellisssä hyökkää meitä Nato -kannattajia vastaan. Yhtään en ole huomannut erillistä blogia, jossa po. henkilö keskittysi kritisoimaan kepu-vihervasemmiston Nato -kantoja. Syntyy se vaikutelma, että enemmän tai vähemmän tyylillä tehdyt
blogihyökkäykset johtuvat jostain muista syistä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kun kokoomus nyt sitten asettui tuolle kannalle,niin se pitäisi näkyä seuraavassa nato-gallupissa nousuna,ainakin verkkouutisten mukaan joka siis on kokoomuksen äänenkannattaja.

Mikäli ei noin käy niin mitä sitten?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tämä on nyt se uusin natottajien taktiikka: syyttää presidenttiä siitä, että tämä kuuntelee äänestäjiään.

Mitähän he vielä keksivätkään?

Tuo gallupin taakse piiloutuminen siinä, että kansan enemmistö muka kannattaisi Natoon liittymistä jos valtionjohto sitä kannattaisi, on oksymoron. Kansa ei äänestä sellaista porukkaa, joka kannattaisi Natoa, ja jos natovastustajien äänestämä kääntää takkinsa, hän pettää äänestäjänsä.

Tämä koskee myös Niinistöä, jota ei olisi valittu alun perinkään presidentiksi, jos hän olisi hehkuttanut Natoa.

Nämä oksymoron-veijarit eivät kaiketi ymmärrä että valtionjohto muodostetaan äänestämällä. Toki voihan valtionjohto pettää äänstäjänsä, kuten nykyinen hallitus on tehnyt useimmille äänestäjilleen.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Suomessa on tietty demokratiavaje europäätöksen jälkeen ja liittovaltiollistamisprosessin kestäessä. Olisi kiva kuunnella kansaa nyt. Kummassakin vaihtoehdossa (Nato, ei Natoa) on omat riskinsä, jota edes asiantuntijat eivät pysty tarkkaan punnitsemaan. Sellaisessa tilanteessa pitää katsoa päätösten peruttavuustasoa. Kuinka vaikea on purkaa mahdollinen Nato -päätös ja sen seuraukset? Se voi olla jopa täysin mahdotonta.

Tällaisessa tilanteessa, jossa päätös on mahdollisesti peruuttamaton, kannattaa päätöstä lykätä. On kuin osa perheestä vaatisi perheenisän tekevän itsemurhan henkivakuutusrahojen takia, ja tämä vielä alle 50 % kannatuksella. Ei se isukki haudasta enää nouse vaikka saisi tervaa, viinaa ja saunaa. Toinen maailmansota osoitti, että pikaiset liittoutumat ja sopimukset olivat suunnilleen yhtä hyviä ja usein käytettyjä kuin pitkään valmistellut kassakaappisopimukset.

Antaa Saulin soitella puheluita jos ryminä alkaa. Olkaa te pikkukapiaiset vain hiljaa ja totelkaa Ylipäällikköä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onhan noita itsenmurhan tekijöitä, mm Baltian maat.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mielipidemittauksesta on vedetty täysin virheellinen johtopäätös, että kansa sitoutuisi kulkemaan samaa latua, jos presidentti muuttaisi kantaansa. Mikään mielipidemittaus ei sellaista takaa, kuten ei myöskään takaa yhdenkään puolueen kannatuslukemia.

Presidentti valitaan kansanäänestyksellä, joten presidentti toimii aivan samalla periaatteella, kuin kaikki puolueetkin. Valitsijoiden kantaa edustaa, kuten puolueetkin. Kokoomus ei kannata Natojäsenyyttä istuessaan hallituksessa ja toimii jatkossakin näin, koska tuskin kovin moni puolue kääntyy Natoa kannattamaan.

Käyttäjän IiroKoppinen kuva
Iiro Koppinen

Transponderipresidenttiä kuvaa se, kuinka veti herneen nenään, kun turvallisuuskomitean riskilistassa oli mm. salamurha-näitähän oli enne sitä ja jälkeenkin. Nimitti komitean touhua trollaukseksi. Ääni meni Torvaldsille.

Käyttäjän VeijoPaasonen kuva
Veijo Paasonen

Salamurhat nykyisin ovat harvemmin valtioiden järjestämiä, koska ne eivät toimi valtioiden eduksi. Nykyisin salamurhia teettävät rikolliset ja poliittiset toimijat.

Valtiolliset murhat teetätetään kansannousujen kautta maan oppositiolla.

tom brunila

Yleensähän sitä poliitikkoa joka vetoaa kansan mielipiteeseen kutsutaan populistiksi!
Joten Sauli Niinistö on populisti!

Käyttäjän HeikkiRosti kuva
Heikki Rosti

Komeasti kaikui Baltian maat,oikeammin olisi sanoa Baltian kyläpahaset,joiden asukasluku laskee kuin lehmän häntä,kun suurvaltapolitiikasta puhutaan.Emme pilkkaa kielisukulaisiamme.Toivomme pienelle ja pirteälle menestystä,mutta kun Naton päämajasta Brysselistä supertietokaapelit Tallinnaan vedettiin oli se tietysti myös Venäjän etu.Tiedon supernopea kulkeminen on hybridisodan aikana kullanarvoista.Esim Syyrian sodan aikana Israelin ja Venäjän supertietoverkot pelittävät hämmästyttävällä tarkkuudella ja täysimittainen sisällissota ei eskaloidu.

Tommi Nurmi

Pitäisköhän Laakson NATO-hihhulin vetästä pää pois hanuristaan ja suosiolla todeta, ettei suomalaiset TUTKITUSTI kannata NATOa. Ei nyt, ja vielä vähemmän kun päättäjät yrittävät väkipakolla meitä ulkomaisen sotilasmahdin alle asettaa.

Toimituksen poiminnat