*

Mikko Laakso Tulosvastuu takaisin politiikkaan!

Kaikki blogit puheenaiheesta Altia

Kainuun pitkät sähkökatkot paljastivat huoltovarmuusriskit

Kainuussa jo viikon ajan tykkylumesta ja lumikuormasta aiheutuneet sähkökatkot koskevat jo yli 10 prosenttia koko maakunnan kotitalouksista. Tilanne on alueen kannalta karmaiseva, kun ja jos pakkanen pääsee tekemään tuhojaan.

Kainuun tilanteen pitäisi avata silmämme. Huoltovarmuus veden ja ruoan, sähkön ja energian tai liikenne- ja tietoliikenneyhteyksien on Suomessa monin paikoin todella heikko. Maassa pitää pystyä varmistaa sähkölinjojen ylläpito siten, että tärkein eli vakaa sähkönsaanti on turvattu, myös erityisesti maaseudulla.

Juhannuksen suru-uutinen: "Koskenkorva lihoiksi"

Eduskunta on päättänyt luopua Altia yhtiön omistuksesta ja siihen liittyvistä tehtaista.

Altia yhtiön yksi tunnetuimmista tuotemerkeistä on Koskenkorva. 

Koskenkorvalla on suomalaisten miesten keskuudessa tunnelataus, joka liittyy isänmaallisiin tunteisiin ja jopa taisteluintoon.

Eduskunnan mielestä tämä ei kuitenkaan riitä siihen,  että Altia yhtiö olisi strategisesti tärkeä.

Koskenkorva saa mennä, eikä eduskunta vaadi tuotemerkin säilyttämistä.

Koskenkorvan vakavaksi uhkaksi on noussut Suomen lippuviina, joka käy hyvin kaupaksia.

Uusi SDP aloittaa yhteistä omaisuutta myymällä

Maailma ei muutu ilman yhteiskunnallisen ilmapiirin muutosta, eikä sitä saada aikaan olemalla yksin marginaalissa oikeassa. Tavoitteena pitää olla, että enemmistö alkaa ajaa samoja asioita kuin me. Silloin olemme voittaneet, kunhan niitä asioita ajetaan puheiden lisäksi myös käytännössä.

Olennaista ei ole jonkun puolueen nimi, vaan linja ja teot. Tästä johtuen olen itsekin usein arvostellut meille läheisimpiä puolueita demareita ja vihreitä, vaikka tykit pitäisi suunnata oikeistoon. Nimittäin jos menestys tuleekin oikeistodemareille tai -vihreille, loitontuu tavoite entisestään.

Altian myynti on hupsu ja laiton toimenpide!

Hallituksen aikomuksen myydä valtion viinatuotanto ts. Altia ja näin myydä ns. viinamonopoli on mielestäni laiton.

Kyseessä oli alun perin talonpoikien oikeus, joka luovutettiin kruunulle vuonna 1866. Tässä yhteydessä voidaan kysyä: onko valtiolla juridisesti edes oikeutta tähän toimenpiteeseen. Voiko tällaista oikeutta edes myydä ulkopuolisille? Kyse on ikivanhasta nautintaoikeudesta, joka on aina kuulunut kansalle. Eikö sen oikeuden pitäisi tässä tilanteessa palata kansalle takaisin?)) Eikö tässä kajota kansan suvereniteettiin?

Altia kannattaa myydä

Vasemmistoliiton kansanedustaja Annika Lapintie vastustaa alkoholia valmistavan ja markkinoivan valtio-omisteisen Altian myymistä. Lapintien mukaan myyminen laskee verotuloja, sillä ulkomaiset yhtiöt usein kiertävät yhteisöveroa näyttämällä yrityksen tuloksen matalamman yritysverotuksen maassa.

 

Altia on meidän omaisuuttamme

Ajatellaanpa, että valtio omistaa Altian kaltaisen yhtiön, joka on vuosikymmeniä tuottanut tiettyä tuotetta. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia parilla paikkakunnalla, jossa ne työllistävät satoja henkilöitä, jotka tuottavat paikkakunnilleen kullanarvoisia verotuloja. Yhtiö työllistää alihankintaketjussaan vielä enemmän ihmisiä laajemmalla alueella.

Meille veronmaksajille tällaisen yhtiön omistaminen merkitsee myös sitä, että meillä on yhteistä kansallisvarallisuutta. Ostaessamme kyseisen yhtiön kuluttajatuotteita pidämme rahan kiertämässä kotimaassa.

Altian pääomistajaksi pohjalaiset

Kuuma EU-vaaliviikko on tuonut julkisuuteen hallituksen ja omistajaohjausministeri Pekka Haaviston suunnitelmat luopua alkoholiyhtiö Altian valtion omistuksesta. Altialla on erittäin suuri merkitys Etelä-Pohjanmaan aluetalouteen, mutta myöskin koko Länsi-Suomen viljanviljelyyn. Ohrantuottajat odottavat pelonsekaisin mielin yhtiön ajautumista ulkomaiseen omistukseen.

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret esitti jo viime vuonna kahteen otteeseen alkoholiyhtiön omistuksen siirtämistä viinatehdasta ympäröivän lakeuden käsiin. Avaus on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä