Mikko Laakso Tulosvastuu takaisin politiikkaan!

Kaikki blogit puheenaiheesta Marco Rubio

Taistelu Valkoisesta talosta Clintonin ja Trumpin välillä

Toisen supertiistain voittajat: Hillary Clinton, Donald Trump, John Kasich

Hillary Clinton yllätti useat politiikan kommentaattorit voittamalla Bernie Sandersin kaikissa eilisissä esivaalissa. Voitot tulivat hyvin selvin marginaalein Floridassa 65-33, Pohjois-Carolinassa 55-41 ja Ohiossa 57-43. Tasaisinta kilpailu oli Illinoisin esivaaleissa 50-49 ja Missourissa 49,6-49,4.

Kohtalonpäivä esivaaleissa: Kasich voittaa ja Rubio häviää

Yhdysvaltain presidentinvaalien esivaaleissa on saavutettu supertiistain jälkeen merkittävin äänestyspäivä molempien puolueiden järjestäessä esivaalit tänään Floridan, Illinoisin, Ohion, Pohjois-Carolinan ja Missourin osavaltioissa. "Toisena" supertiistaina on jaossa republikaaneilla 367 kokousdelegaattia ja demokraateilla perätä 793. Tämä päivä tulee olemaan kohtalon päivä ehdokkaille.

Republikaanit

Republikaanien kahtiajako pahenee minitiistain edellä

Yhdysvaltain presidentinvaalien esivaalitaistelussa saavutettiin viikolla uusi pohja neljän jäljellä olevan republikaaniehdokkaan kohdatessa 11. kerran vaaliväittelyssä. Kaksituntinen väittely miljardööri Donald Trumpin, Teksasin senaattori Ted Cruzin, Floridan senaattori Marco Rubion ja Ohion kuvernööri John Kasichin välillä osoitti, että vaikka ehdokkaat ovat vähentyneet niin typeryys on lisääntynyt. Tämä selvisi heti väittelyn alussa Trumpin ja Rubion kuluttaessa aikaa kiistelemällä miehisyytensä koosta.

Voiko Trumpia enää pysäyttää?

Supertiistain jälkeen CNN:n puoluekokousdelegaattiluvut näyttävät mielenkiintoisilta. Miljardööri Donald Trump voitti selkeästi Supertiistain, voittamalla kaikki osavaltiot neljää lukuunottamatta. Trump päihitti vastustajansa suvereenisti niin vasemmistohenkisissä ja sekulaareissa Vermontissa ja Massachussetsissa, kuin myös erittäin uskonnollisessa ja konservatiivisessa Alabamassa. Trumpin kannattajaprofiili on historiallisesti katsottuna täysin ainutlaatuinen ja hyvin erikoinen.

Supertiistain superyllätys: Marco Rubio pystyi voittamaan edes jotain

Politiikan mannerlaatat eivät liikkuneet supertiistaina vaan ehdokkaiden menestys oli odotusten mukainen. Demokraateilla Hillary Clinton voitti etelän osavaltioissa sekä tiukan kamppailun jälkeen Massachusettsissa. Kotiosavaltionsa ohella Bernie Sanders saavutti selvän voiton Minnesotassa sekä tyydyttävällä marginaalilla Coloradossa ja Oklahomassa.

Trump voittaa Etelä-Carolinassa ja Kasich jatkaa nousuaan

Republikaanien esivaalit ovat siirtyneet New Hampshiresta Etelä-Carolinaan. Huomenna järjestettävissä esivaaleissa on enää kuusi ehdokasta jäljellä, sillä New Hampshiren jälkeen Carly Fiorina ja Chris Christie ovat keskeyttäneet kampanjansa Kumpikaan heistä ei ole julkisesti ilmoittautunut kenenkään tueksi, joten kukaan ehdokkaista ei ole päässyt nauttimaan heidän tarjoamastaan nosteestaan. Yhdysvalloissa luopuvilla ehdokkaille on varsin suuri merkitys ääntenohjailuissa lopuille ehdokkaille.

New Hampshire ei tarjonnut yllätyksiä

Eilinen spekulaationi New Hampshiren esivaaleista on nyt todellisuutta ja yllätyksiä ei tapahtunut. Demokraateilla Sanders otti odotetun voiton ja republikaaneilla marssijärjestys muuttui Iowasta ennustetusti.

Republikaanit

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä