Mikko Laakso Tulosvastuu takaisin politiikkaan!

Kaikki blogit puheenaiheesta Supertiistai

Voiko Trumpia enää pysäyttää?

Supertiistain jälkeen CNN:n puoluekokousdelegaattiluvut näyttävät mielenkiintoisilta. Miljardööri Donald Trump voitti selkeästi Supertiistain, voittamalla kaikki osavaltiot neljää lukuunottamatta. Trump päihitti vastustajansa suvereenisti niin vasemmistohenkisissä ja sekulaareissa Vermontissa ja Massachussetsissa, kuin myös erittäin uskonnollisessa ja konservatiivisessa Alabamassa. Trumpin kannattajaprofiili on historiallisesti katsottuna täysin ainutlaatuinen ja hyvin erikoinen.

Supertiistain superyllätys: Marco Rubio pystyi voittamaan edes jotain

Politiikan mannerlaatat eivät liikkuneet supertiistaina vaan ehdokkaiden menestys oli odotusten mukainen. Demokraateilla Hillary Clinton voitti etelän osavaltioissa sekä tiukan kamppailun jälkeen Massachusettsissa. Kotiosavaltionsa ohella Bernie Sanders saavutti selvän voiton Minnesotassa sekä tyydyttävällä marginaalilla Coloradossa ja Oklahomassa.

Supertiistai ratkaisee pystyvätkö Cruz ja Rubio voittamaan Trumpin

Huomenna Yhdysvaltain pääpuolueilla on mahdollisuus ratkaista presidenttiehdokkaat supertiistain koittaessa. Yli kymmenessä osavaltiossa järjestettävissä esivaaleissa on jaossa melkein puolet demokraattien ja kolmannes republikaanien ehdokkuuteen tarvittavista puoluekokousdelegaateista.

Demokraattien kaksintaistelu

Republikaanien supertiistai

Huomenna tiistaina koittaa Yhdysvaltain demokraattisen ja republikaanisen puolueen kannalta ratkaisevin esivaalipäivä tähän mennessä. Republikaanit jakavat “supertiistaina” puoluekokousdelegaatit kaikkiaan 14 osavaltiossa: Alabamassa, Alaskassa, Arkansasissa, Coloradossa, Georgiassa, Massachusettsissa, Minnesotassa, Pohjois-Dakotassa, Oklahomassa, Tenneseessä, Texasissa, Vermontissa, Virginiassa sekä Wyomingissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä