*

Mikko Laakso Tulosvastuu takaisin politiikkaan!

Kaikki blogit puheenaiheesta Vakuutuskuori

Kapitalisaatiosopimus korruption mahdollistajana

Suomessa käytössä oleva kapitalisaatiosopimus toimii lähes samoin kuin hallintarekisterimalli, jota tänne ei haluttu. Verohallinnon ja mm Osakesäästäjien Keskusliiton vaatimuksista huolimatta tämän mallin muuttamiseksi ei käsittääkseni ole tapahtumassa mitään. Itse mietin onko osasyynä tähän se, että se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet anonyymiin sijoittamiseen mm poliitikoille.

Sananvapaus uhattuna Puolassa – ja Suomessa

# Jo on aikoihin eletty sananvapauden mallimaassa Suomessa, kun Ylen toimittajat eivät uskalla mainita pääministeriä nimeltä ainakaan näissä sananvapausasioissa. Illan pääuutisena oli – Puolan sananvapauden kriisi, kun yleisöä ja kriittisiä toimittajia ei enää lasketa seuraamaan parlamentin istuntoja. Tulkitsin tämän jonkinlaiseksi aasinpotkuksi kohti äksyilevää pääministeri Juha Sipilää ja hänen tossunsa alle ajettua Ylen johtoa.

Sipilän kapitalisaatiopimus ja sidonnaisuudet eilisen blogin perusteella

Pääministeri Sipilä on eilen illalla blogikirjoituksessaan avannut kapitalisaatiosopimuksensa sisältöä ja hyvä niin. Tätä ennen ei ole voitu olla varmoja siitä, mihin sen sisällä olevat varat on sijoitettu. Hänen kertomansa mukaan Nordea Capital Private -kapitalisaatiosopimuksen sisällä hänellä on ainoastaan Nordean tuottokori eikä muita sijoituksia.

Journalistien paljastettava Sipilän vakuutuskuori

# Pääministeri Juha Sipilän ja median yhteentörmäys pitää tässä sananvapauden ykkösmaassa ratkaista ainoalla oikealla tavalla eli salailua vähentämällä ja avoimuutta lisäämällä. Kysymys on ennen kaikkea pääministerin taloudellisten sidonnaisuuksien paljastamisesta.

Pääministeri Sipilän sijoitukset nostettava päivänvaloon

Pääministeri Sipilä on uskovainen mies, lestaadiolainen. Hänen siis pitäisi olla myös moraaliltaan korkealla. 

Siksi on outoa, että hän ei kerro minne on miljoonansa sijoittanut. Eikä Sipilä myöskään pidä ongelmallisena, että hänen itsensä ei tarvitse maksaa tuotoista veroa vuosittain. Kunhan sitten joskus maksaa, jos maksaa. Korkoa korolle verottomasti on Sipilän mielestä ok.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä