Mikko Laakso Tulosvastuu takaisin politiikkaan!

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteisvaluutta

Omat tuntemukset ja tosiasiat.

Kunnioitettu Päämisteri Juha Sipilä  eilen kertoi näpertelystä ja siitä, että miten hieno asia on, että meille tuli yhteisvaluutta. Kuinka paljon se on helpottanut kaupankäyntiä, yritysten toimintaa jne.Kuinka Hän on kierrellyt yrittäjänä Euroopassa, että meillä on yhteiset arvot. Vaikka arvoisa Päämisteri on näitä kokenut entisinä hyvinä aikoina, jotka ovat jo historiaa, niin tilastot puhuvat aivan toista.

Timo Harakka ristiriitaisuuksiensa keskellä

Timo Harakka. Suuri kiristys - Tie ulos eurokriisistä, Schildts&Söderström Porvoo 2014

Kirja on hyvin kirjoitettu ja helppolukuinen ja minun kaltaiselle ei-ekonomistille siitä sai runsaasti hyvin jäsenneltyä tietoa Euroopan Unionin keskuudessa käytävästä talouspoliittisesta keskustelusta.

Kirja oli ehdolla Kanava-lehden vuoden 2014 tietokirjaksi.

Kirja käsittelee eurokriisiä monipuolisesti ja erittelee tapahtumia hieman hyppelehtien, mutta kuitenkin melko täsmällisen kronologisesti aina 2014 vuoden alkuun saakka.

Euro ja US dollari muodostanevat yhteisvaluutan – Eurodollarin?

(Eurovaltiot ja EU-Bryssel valmistautuvat puolipelolla ja pelottelulla Englannin Brexit kansanäänestykseen – englantilaiset saavat päättää mitä tehdään EU' n kanssa. Irti tai jatketaan. Aiheessa on eräs hyvä puoli, kun kansa on sanansa sanonut – ei pulinoille ole sitten sijaa – entä meidän euro ja Suomi?)

 

Ja sitten rahaan – euroon, josta varoitetaan tiiviisti sen kasvukivuista, suuntaan ja toiseen

Yhteisvaluutta ja heikommat taloudet

Talouselämässä kirjoitetaan, että "Saksa työntää muut rotkoon". Yhteisvaluutta euro hyödyttää Saksaa, mutta liian vahvana rapauttaa muiden euromaiden taloutta. Yleistäen: yhteisvaluuttaan kuuluvat osataloudet eivät saisi olla kilpailukyvyltään kovin erilaisia. Soini kuvasi tätä rempseään tyyliinsä, että samankokoinen lippalakki ei sovi omenoille ja meloneille.

EU:n kolme suurta virhettä ex-liittokansleri Helmut Schmidtin mukaan

 

Euroopan Unionin virheet

Vesa Toijonen/YLE haastatteli taannoin Saksan entistä liittokansleria Helmut Schmidtiä.  Aiheena oli ETYK ja EU.  Viimemainitusta aiheesta – siis Euroopan Unionista - liittokansleri laukoi selkeitä sanoja.  Niihin ei voi muuta kuin yhtyä


*

Rusinat talouspolitiikasta

Johdanto (Kirjoitusta muokattu 19:00 18.4)

Minulla ei ole tarvittavaa asiantuntemusta voidakseni kirjoittaa aiheesta vastuullisesti, kirjoitus sisältää paljon - mahdollisesti virheellisestikin - lainattuja näkemyksiä muilta tahoilta, oletuksia ja väittämä. Kaikki väittämät, mielipiteet ja epäsuorat lainaukset voivat olla virheellisiä. Kannattaa suhtautua kriittisesti ja sopivan skeptisesti. Jos huomaatte virheitä, olkaa ystävällisiä ja korjatkaa, etteivät muut mahdolliset lukijat jää väärään käsitykseen.

Suomelle ja Ruotsille yhteinen valuutta ja PIAN!

Suomen talous syöksyy. Osmo Soininvaaran blogissa käydään valistunutta keskustelua asiasta. Väärän valuutan takia menetämme 50 miljardia euroa joka vuosi - kolme miljardia kuukaudessa. Pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaamme ja yhteiskuntarauhaa pidetään yllä rajulla velan otolla. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä