*

Mikko Laakso Tulosvastuu takaisin politiikkaan!

Kaikki blogit puheenaiheesta Mauri Pekkarinen

Vanhan liiton poliitikkojen vastaisku avoimuudelle ja kansanvallalle

Vanhan liiton poliitikkojen imperiumin vastaisku on käynnissä - poliitikot kuten Mauri Pekkarinen vaikuttavat kipuilevan pahasti kasvaneen päätöksenteon avoimuuden sekä kansalaisaloitteiden kanssa. Nykyiset sähköiset järjestelmät ovat tuoneet monet asiakirjat julkisiksi ja katsottaviksi suoraan webistä kotisohvalta - samalla Puheenvuoron kaltaisten foorumien ja sosiaalisen median myötä on mahdollista tuoda omaa kantaansa esille ja haastaa poliitikkoja. Toki moni heistä edelleen pyrkii tätä välttämään, mutta kaikilta osin he eivät onneksi enää onnistu.

Lakkautetaan YLE, Keskisuomalainen, Alma Media ja Sanoma Oyj..?

Mauri Pekkarinen repi pelihousujaan pari päivää sitten Facebook seinällään

”Olen ollut luja koko kansan YLE:n puolustaja. YLE, joka on eduskunnan yleisradioyhtiö, ei hallituksen eikä suuremman tai pienemmän rahan, on historiallisesti katson ollutkin puolustamisen arvoinen.

TEM: Pekkarisesta yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtaja

Hallitus nimitti 2.11.2017 kansanedustaja Mauri Pekkarisen parlamentaarisen yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtajaksi. Työryhmän tehtävänä on laatia tiekartta yritystukien uudistamiseksi.
Lähde: TEM.

Uusi energiapolitiikka vaatii uudet mittari-investoinnit. Miljardi meni jo.

Mauri Pekkarisen ministerikautena vuonna 2009 päätettiin pakkomyydä Suomen kaikkiin kotitalouksiin uudet sähkömittarit. Talouksien sähkönkulutusta alettiin mitata tunneittain ja mittareista tuli etäluettavia. Pekkarinen perusteli tätä mm. sanoen, että ”uudistus tuo pitkällä aikavälillä säästöjä kaikille osapuolille.”

Lapin perussuomalaiset kannattaa Pekkarisen tuulimyllyjä

Lapin liiton hallitus hyväksyi 28.11. Itä-Lapin kaavasta tehdyt muistutukset ja niille liiton antamat vastineet . Minun muistutus löytyy sivulta 92-93 joka koskee Posion tuulivoimahanketta. Huomion arvoista on se, että perussuomalaiset jotka mesuavat tuulivoimaa vastaan hyväksyivät kaikki Lapin myllyhankkeet sellaisena.

http://lapinliitto.tjhosting.com/kokous/2016398-4-2.PDF

Tuulivoima uhkana Suomen huoltovarmuudelle!

Tuulivoima tuottaa tällä hetkellä jolloin energiaa tarvittaisiin kipeästi vaivaiset 100 megavattia, kun koko kulutus on 15 0000mw.

Iltasanomien kommentaattori Mika Koskinen arvioi, että tuulivoima on suuri riski koko suomalaiselle huoltovarmuudelle, koska valtion tukien ohjaaminen tuulivoimaan on lopettanut muiden energiamuotojen järkevät investoinnit.

Eikä tässä kaikki, tuulivoimmalle maksettavat ruhtinaalliset tuet sekoittavat energiamarkkinat:

Jyväskylä etsii vastaanottokeskuksen paikkaa - Minä löysin, yksi mutta

Keuruu, kuten moni muukin pienempi paikkakunta, on hylännyt pakolaisten vastaanottokeskuksen tulon paikkakunnalleen. Ymmärrän heitä melko hyvin. Esimerkiksi Keuruun megalomaaninen keskus olisi tuonut helposti 500 pakolaista pieneen syrjäisään (saako sanoa kituuttavaan) kaupunkiin. 

 

Korhola keräilee vain sulkia hattuunsa

Vime päivien keskustelluin uutinen on syntynyt kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk.) tuulivoimapäätöksistä. Kissan nosti pöydälle entinen europarlamentaarikko ja eduskuntavaaliehdokas Eija-Riitta Korhola (kok.) alkuviikolla lähettämällään Twitter-viestillä.

Korholan mukaan Pekkarisen tytär Tuulimari Fareed ja hänen vävynsä Taamir Fareed ovat hyötyneet Pekkarisen elinkeinoministerinä tekemistä tuulivoimapäätöksistä tuntuvasti.

Energiaomavaraisuus kuntoon - Loviisa 3:sta tarvitaan

Toukokuussa 2010 Vanhasen II hallitus ja silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) teki virheen, kun se hylkäsi Fortum Power ja Heat Oy:n hakemuksen uuden ydinvoimalaitoksen rakentamiseksi. Silloista päätöstä tekemässä ollut ja nykyinen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) totesi A-Studiossa (15.9.), että hylkääminen oli virhe. Työ- ja elinkeinoministeriön sähkönkäyttöarvion (2009) mukaan Suomeen tarvitaan kaksi voimalaa: yksi uusi ja yksi Loviisan voimalan korvaava investointi.

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista

Uusiutuvien, kotimaisten, hajautettujen  energialähteiden voimakas puolustaja Mauri Pekkarinen (keskusta) on nyt valmis Fortumin mukaantulon jälkeen syömään katkeria pihlajanmarjoja ja hyväksymään hankkeen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1417498674534.html

Samoin on käynyt ilmeisesti Ville Niinistölle (vihreät). Selittelyjä kuitenkin vielä riittää.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1417495789335.html

 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä